Susanne Roerdink, tekstschrijver bij 011Online

Ik interview graag mensen en schrijf over: de natuur, bomen, biologie, ondernemen, LHBTIQA+, seksualiteit, spiritualiteit, psychologie, ADHD, pleegzorg, ouderenzorg, sociale ondernemingen, hospitality, arbo-onderwerpen en leefstijl. Daarbij schuw ik zeker niet de luchtige onderwerpen die mij blij maken. Zo schreef ik in 2022 bijvoorbeeld productteksten voor tuinbeelden en mocht ik enkele BN’ers interviewen. Superleuk!

De kleuren van mijn hart

Mijn hart als ondernemer heeft eigenlijk alle kleuren van de regenboog. Geel is de kleur waar de meeste mensen mij mee associëren, het is een vrolijke kleur, die goed past bij mijn enthousiaste en extraverte houding. Groen staat voor mijn liefde voor de natuur. Ik wandel graag in het bos en je vindt mij dan ook regelmatig bij de Utrechtse Heuvelrug. De kleur rood in mijn ondernemershart is er vanwege het sociale karakter. Ondernemen gaat voor mij over mensen. Vervolgens is er ook een vleugje paars, aangezien het spirituele bewustzijn, voor sommige als het goddelijke benoemd, voor mij mijn zielsgids is. Op het persoonlijke vlak én met het ondernemen. Naarmate ik ouder wordt, hoor ik die gids steeds beter. De overige kleuren van de regenboog verwelkom ik net zo graag in mijn hart, ik houd van inclusiviteit.

Mijn wortels

In Groenlo, wat zoiets betekent als ‘groen bos’, zag ik voor het eerst het daglicht. Rond mijn 21e verhuisde ik naar Enschede. Meer dan 20 jaar woonde ik in Enschede, maar vanwege de liefde woon ik vanaf 1 september 2022 officieel in Houten. Enschede heeft mij gebracht waar ik nu ben. Wie mij spreekt zal ook blijven horen dat ik een dame ben met roots uit het Oosten. Dat vind ik niet erg, meestal is het een mooi aanknopingspunt voor een gesprek.

011Online

In mei 2015 studeerde ik succesvol af, bij Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor ‘Digitale Communicatie’. Een opleiding gericht op online communicatie. Daar herontdekte ik mijn liefde voor de Nederlandse taal. Na minder dan een jaar besloot ik voor mijzelf te beginnen.

Bij 011Online schrijf ik teksten voor zowel kleine als mkb ondernemingen en marketingbureaus. Al dan niet geoptimaliseerd voor Google. Daarbij is het een voordeel dat ik voorheen ook WordPress websites maakte. Door die ervaring weet ik waar ik op moet letten bij het optimaliseren van een tekst.

De 011 in 011Online is ontstaan door een samenvoeging van 053 (kengetal Enschede) en 030 (kengetal Houten). 011 betekent voor mij nog meer dan twee kengetallen bij elkaar. In de spirituele wereld is 11 namelijk een lastig maar ook een heel mooi en bijzonder getal. Dat is voor mij toepasselijk en dat mag best naar buiten stralen, want ik ben dankbaar voor alles wat mij toekomt.

Hoe ik werk

Met 011Online geef ik woorden aan wat het hart van een organisatie vertelt. Daarbij leer ik mensen (beter) kennen, door ze te interviewen. Het is mooi als andere ondernemers door de artikelen elkaar ook (beter) leren kennen. Verder draag ik graag bij aan de natuur. Dat doe ik dit jaar (vanaf december 2022) door het afnemen van een bomenabonnement bij EcoTree en kleine dingen zoals FSC printpapier gebruiken. Tegenwoordig ben ik zoekende tussen wat nu wel of niet echt duurzaam is, maar mijn overtuiging is dat verbinden met mensen de eerste stap is naar echte verduurzaming. Ik denk dat 2023 voor mij een jaar van verbinden wordt. De tijd zal laten zien, hoe dat uitpakt.