Susanne Roerdink, Communicatie Expert bij 011Online

Websites vanaf 2008

Zelf een website maken? Dat leek mij wel interessant. In 2008 maakte ik voor de muziekvereniging waar ik toen bij zat mijn eerste website. Spannend was dat en ontzettend leuk. Zo ontdekte ik de digitale wereld. In mei 2015 studeerde ik succesvol af bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor ‘Digitale Communicatie’. Een opleiding gericht op online communicatie in de brede zin van het woord. Daar leerde ik dat het trouwens lang niet altijd om een mooie of alleen goed werkende website gaat. Alles hangt af van het doel dat je voor ogen hebt met je website. Daardoor is voor mij elke website weer een leuke nieuwe uitdaging. Vanaf februari 2016 tot nu werk ik met veel plezier bij 011Online. Daar maak ik effectieve en authentieke websites voor zzp en mkb.

Levendig communicatieplan

Loopt de communicatie intern of extern niet naar wens? Ad hoc acties werken niet? Ik schrijf met veel plezier een communicatieplan. En dan wel graag eentje die van de plank af komt. Daarbij kijk ik ook vanuit het grote geheel. Een organisatie staat niet los. Het staat midden in de maatschappij, in de wereld. Daarom werk ik het liefst aan een plan dat bijdraagt aan een houdbare toekomst. Niet met de illusie om daarmee de wereld radicaal te kunnen verbeteren, maar wel met het idee dat alle kleine beetjes helpen. En je moet ergens beginnen…

Tijdens mijn studie schreef ik meerdere communicatieplannen. Ik kwam erachter dat dit mij goed afgaat. Maar de echte uitdaging vind ik om het ook echt te laten werken. Daarom ben ik het liefst bij de uitvoering van het communicatieplan betrokken. Dat vind ik zelf ook spannend, want de praktijk is nooit 100% voorspelbaar. Maar ik heb wel methoden om hiermee om te gaan zodat een plan overgaat tot actie en resultaat.

Wat mij beweegt

Met 011Online wil ik niet alleen rondkomen ik wil er ook verschil mee maken. Ook al is het maar klein. Het is mijn missie om samen online communicatie te verduurzamen. Communicatie is misschien niet zo praktisch functioneel zoals eten en een dak boven je hoofd. Maar met oprechte woorden kun je wel warmte geven, inspireren, troosten, hoop geven, motiveren, mooie ideeën delen…. Juist als expert in digitale communicatie vind ik dat je altijd moet beseffen dat online communicatie niets meer is dan een aanvulling. Te vaak zie ik nog gebeuren dat online communicatie juist verarmt in plaats van verrijkt.

Ik werk graag voor instellingen en zzp en mkb ondernemers met groene & sociale idealen. Maar ook ondernemers die wel een stapje willen maken maar nog niet zo ver zijn help ik graag verder. Ik geloof dat je samen altijd sterker staat. Daarom nodig ik je graag uit om met mij op LinkedIn te connecten.

Wat doe ik als ondernemer aan duurzaamheid?

Op mijn eigen authentieke manier wil ik ook meewerken aan een fijne gezonde wereld. Dit doe ik als ondernemer met simpele dingen:

  • Alle afstanden onder de vijftien kilometer fiets ik.
  • Als ik print gebruik ik FSC printpapier.
  • Ik bankier bij de duurzame ASN bank.
  • Op mijn thuiswerkplek maak ik gebruik van groene stroom en zo groen mogelijk CO-2 gecompenseerd gas van Pure Energie.
  • Jaarlijks compenseer ik, -eigen inschatting- op basis van internetinfo, mijn zakelijke CO-2 uitstoot voor afval, mobiliteit en transport bij TreesforAll.
  • In 2016 heb ik met een klein bedrag RankaBrand gesponsord.
  • In 2017 heb ik Stichting Kansarme Kinderen Nederland gesponsord.
  • De 011Online website is groen gehosted.
  • Sinds mei 2017 maak ik gebruik van Ecosia. Dit is een zoekmachine die bomen plant met zijn advertentieopbrengsten. *Helaas niet meer omdat de zoekmachine te beperkt is voor wat ik nodig heb
  • Voor elke groene website die ik realiseer laat ik twee boompjes planten door Trees for All.

Websites en communicatieplannen

Wil je meer weten over mijn diensten? Kijk dan op de pagina over communicatieplannen met een hoog groen en sociaal gehalte voor organisaties met mooie idealen en Unieke Groene websites voor zzp’ers en het mkb.

Of wil je een gratis gesprek? Neem gerust contact op, want ik zet me met plezier in voor organisaties en ondernemers die hun communicatiewensen & idealen willen vervullen.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org