Ondernemer ontspan? Ja dat lees je goed.  Ik vertel je graag wat luieren voor mij als ondernemer oplevert. Wellicht ben jij straks ook om. En ga je lekker luieren. Het levert mij zeker 3 belangrijke voordelen op.

Voordeel 1, Ondernemer ontspan, want het maakt  gelukkiger

Luieren haalt mij uit de focus en de waan van de dag. En dan krijg ik weer overzicht en inzicht zodat het mij uiteindelijk weer veel effectiever maakt.  Maar vooral ook gelukkiger. Vandaag is zo’n dag. Op het moment dat er te veel dagen door mijn handen lijken te glippen en ik een klein beetje het gevoel krijgt van Doe Maar (Is dit Alles) dan is het tijd om eens even lekker te luieren.

Ik droomde vannacht zelfs dat ik even naast het spoor liep. Geen nare  droom hoor, voordat je je misschien zorgen gaat maken over mij. Ik  voel mezelf ook gewoon beter aan dan vroeger. Dan zou ik al ontspoort zijn. Niet zo heftig in de zin van dat ik rare dingen ga doen. Ik ben namelijk gelukkig een positief ingesteld mens. Maar wel in de zin van dat ik dan behoorlijk afdreef van wat mij gelukkig maakt.

Voordeel 2, Ondernemer ontspan, want het maakt je wijzer

Dus ik geef mijzelf vandaag toestemming om te luieren, heerlijk. En ik voel mij er niet schuldig over. Inderdaad dat is ook iets wat ik heb geleerd. Want ik weet dat het werkt, dat niks doen.  Luieren is voor de echte bikkels die het aandurven om de eigen rails te volgen. En als ik aan het luieren ben dan vind ik het heerlijk om een boek te lezen. Dus ik heb mezelf vandaag een cadeautje gedaan. Een e-book over leuker leven. Dat ik straks lekker met een bakje koffie ga doornemen. Niet omdat het moet maar omdat het kan. Dat verschil zorgt ervoor dat ik ontspannen en open de inzichten uit het boek in mij opneem.

Voor mij is een boek lezen ontspanning, voor jou is dit misschien iets anders. Maar als je gewoon iets doet wat je leuk vindt dan maakt je dat op de één of andere manier wijzer. Want door iets te doen wat je ontspant voel je heel goed hoe het is om iets te doen wat echt bij je past. En als je  leert hoe je  jezelf zoveel mogelijk goed kunt laten voelen, dan is dat wijs. Toch? Tip: heb je taken als ondernemer die je niet leuk vindt, maar die toch moeten, zoals misschien ‘online ondernemen’? Lees dan eens mijn artikel over het leuker maken van online ondernemen.

Voordeel 3, Ondernemer ontspan, want het inspireert!

Als je altijd maar onderweg bent naar geluk, dan kom je er niet.

Door het overzicht weet ik welke kant ik opwil en door het gelezen boek heb ik straks weer inspiratie hoe daar weer vorm aan te geven. En tja, dat kan toch niet anders dan goed zijn voor je ondernemerschap? Ik weet dan weer beter om het spoor te volgen van mijn geluk. En inderdaad het spoor van mijn geluk en niet naar mijn geluk. Want als je altijd maar onderweg bent naar geluk, dan kom je er niet.

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.