Hallo lieve mensen. Zo langzamerhand komt het einde van dit jaar in zicht. Net zoals jij misschien begin ik als ondernemer alvast voorzichtig aan een terugblik 2017. Alhoewel, er zijn nog een paar deadlines die ik moet halen. Maar nu zo even in de trein heb ik wel even tijd voor een korte terugblik.

Ik realiseer me dat ik vooral goed kan reflecteren op de laatste drie maanden. Daar zijn namelijk mijn doelen en inspanningen het beste te meten. Het traject IkStartSmart, begeleiding voor startende ondernemers, blijkt voor mij echt een goede stok achter de deur. En dat traject loopt nog door in 2018, gelukkig. Hoe is dat bij jou? Zijn jouw doelen goed meetbaar of weet je misschien alleen nog de laatste maand nog goed te herinneren?

Onderweg

Ik ben er nog niet. (Ook in de trein, trouwens, ik moet naar Rotterdam voor een websitegesprek.) Dat is duidelijk. Maar ik heb in de laatste drie maanden meer stappen gezet dan in de rest van het jaar. Het aantal unieke websitebezoekers op mijn website is bijna verdubbeld en de zichtbaarheid op Facebook is ook beter. Misschien nog wel het mooiste is dat ik zoveel leuke inspirerende mensen heb gesproken. Online en offline. Zoveel mensen hebben mooie idealen. En zoveel mensen maken tijd voor je om je te helpen. Het geeft mij een heel positief beeld over de toekomst.

Er zit beweging in, ik zit op de goede rails zeg maar. Jij ook? Ik heb het gevoel dat ik zoveel aan heb gezet dat het wel werk moet opleveren. Want dat is natuurlijk wel een must voor het voortbestaan van 011Online. Anders kan ik minder goed doorgaan met mijn missie. Ik wil namelijk graag meer verduurzamen. Als mens en als ondernemer. Wat is de balans van 2017? Er zijn boompjes geplant. En de werkplek is ook wat groener. Letterlijk ik heb nu planten in huis, gezellig. En er is nu dubbele beglazing en inductie. Nu laat ik de boel nog wel eens overkoken, maar ik kan het gas in ieder geval niet vergeten uit te doen. Ook is mijn stalen ros actief met kilometers maken voor 011Online. En ik heb mooie connecties mogen maken met ondernemers met mooie idealen, groen en /of sociaal. Want volgens mij is echt groen zijn, ook vooral menselijk zijn.

Terugblik 2017 en verder

Terugblikken 2017, om vooruit te zien. Voor mij is het tijd om in januari nieuwe duurzame doelen te stellen. Naast het zorgen voor het voortbestaan van 011Online. Want ik wil graag veel boompjes laten planten (*bij elke groene website).Ik wil nog een hardloop t-shirt met logo van 053Online (heet nu inmiddels 011Online) voor meer zichtbaarheid van duurzaam ondernemen. En, ja dat betekend dat ik de hardloopschoenen weer aan moet trekken. Win-win toch? Daarnaast wil ik zzp’ers tegemoet komen met een abonnement website voor de Unieke Groene Website. Het is voor zzp’ers namelijk vaak moeilijker rondkomen en zo streef ik naar meer gelijkwaardigheid. En, verrassing, ik wil deze zomer niet met vliegtuig, maar met de fiets en trein op vakantie. Ik heb er zin in!

Ik wens jou alvast via deze weg veel mooie doelen en acties toe voor 2018.

Tip: Wil je nieuwe doelen stellen? Als mens en als ondernemer? Maar ben je bang dat je jouw goede voornemens niet volhoudt? Lees dan het artikel over het volhouden van goede voornemens.

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.