Overal zie ik berichten van ondernemers die het beu zijn. Beu om mensen lastig te vallen. Ze voelen zich spammer. Overal krijgen ze reclame. Herkenbaar? Continue bijvoorbeeld mailtjes in de inbox ontvangen of verstuur je ze zelf, omdat je denkt dat het moet? Maar voelt het goed? Je inbox vol nadat je één keer iets download. Je mobiel pingelt de hele tijd door en als je dan nagaat wat je uiteindelijk doet in die tijd, dan valt het zo tegen. Maar ja, je moet ook bijblijven online toch?

Online ondernemen, wat is er aan de hand?

Ook ik ontkom niet aan de irritatiefactor. Op 18 februari download ik een bestandje en daarvoor moet ik mijn mailadres achterlaten. Tot nu toe (29 oktober) heb ik maar liefst 49 mailtjes ontvangen naar aanleiding van deze download. En dit is geen uitzondering. Op een gegeven moment stond mijn mailbox helemaal vol, met acties die voornamelijk ‘alleen deze week’, ‘deze dag’ of ‘nog slechts 24 uur’ geldig waren.

Online ondernemen, less is more

Leg de bal niet bij de ander. Ik kan gaan klagen, maar dat helpt mij niets. Als ik teveel mails ontvang betekend dit dat ik mijn focus niet goed heb. Ik moet altijd scherp houden of de informatie zinvol is voor mijn business. Zelf heb ik net drie online goeroes verwijderd uit mijn mailinglist en ontvolgt van Facebook. Doen zij het dan niet goed? Nee dat zeg ik niet. Maar het gaat erom dat je jouw informatie goed moet filteren. Wat heb je nodig? Soms krijg je namelijk met al die mails het gevoel dat je steeds minder weet. Dat je het niet goed doet en dat je eerst nog veel moet leren voordat je kunt beginnen met doen. Dat is nu juist meteen de valkuil. Blijven denken, bang voor fouten die je absoluut niet moest maken. Wat dan wel? Precies, je moet gaan doen.

Online ondernemen, volg jouw pad

Wie doet het goed? Dat is puur aan jou om te bepalen. Waar voel jij jezelf prettig bij? Volg jouw pad. En als de resultaten dan achterblijven? Als spammen de enige oplossing is? Een retorische vraag hoop ik. Hoe gelukkig maakt het jou als je spam verstuurt of ontvangt? Zorg er dus vooral voor dat je inhoud biedt. Dat je niet spamt maar dat je echt iets geeft wat de ander wil.

Zelf ben ik lid van één ‘Facebookgoeroe’ club. Huh? Dat deed je toch niet? Nee, ik zeg niet dat ik niks volg. Sterker nog, ik post zelf ook op Facebook. En als ik wat ik post van voldoende waarde is voor jou dan nodig ik je van harte uit mij te volgen. Ik kan heel veel leren van bepaalde goeroes. Maar ik kies er bewust voor om gedoseerd mijn informatie te krijgen. In de club waar ik bij zit spar ik en volg ik tutorials om mijn online resultaten te verbeteren. Online resultaten die aansluiten bij mijn businessdoelen. En nog maar een enkele keer download ik iets, als het aansluit bij mijn doelen. Als ik te veel mails ontvang die ik vervolgens niet lees, dan is de conclusie duidelijk. Ik moet ze gewoon ontvolgen. Zo simpel is het eigenlijk.

Online ondernemen, 011Online

En hoe doe ik het zelf, met mails versturen? Ik bied een nieuwsbrief en ik ga voor een maandelijkse uitgave. Geen overvolle inbox. Gewoon omdat ik dat zelf ook niet fijn vind. En ik graag ga voor leuker online ondernemen. Wil jij dat ook? Leuker online ondernemen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief. Maar echt alleen als het past bij jouw business doelen. Want ik wil het graag leuk houden, ook voor jou.

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.