Sneller bloggen voor meer websitebezoekers? Als Google weinig content krijgt van mij, krijg ik van Google ook minder podium. Gaat het dan niet meer om kwaliteit? Ja, natuurlijk gaat het ook om kwaliteit. Anders zou botweg gezegd geen hond je teksten lezen. En dat pikt Google ook heus wel op. En je lezers ook. Of oh wacht eens even, die heb je dan niet…

Maar desondanks gaat het daarnaast wel degelijk om de hoeveelheid content. Wat dat betreft spreekt dit artikel geschreven door Niels Vos waarin een website door 500 pagina’s aan extra content van 10 naar 150 bezoekers per dag gaat boekdelen.

Al met al is het dus ontzettend belangrijk dat als je een blog wilt gaat inzetten, je aan de snelheid gaat werken.  Omdat ik snel schrijven zelf ook niet altijd makkelijk vind, heb ik voor mijzelf een stappenplan ontwikkeld. De belangrijkste tips kun je hier lezen.

Tip 1: sneller bloggen door een goed begin

Dus stap 1, sneller bloggen door een goed begin. Goed beginnen doe je door een verzamelvoorraad te hebben met onderwerpen en voor jouw relevante zoekwoorden waarover je wilt bloggen. Je kunt als je iets te binnen schiet bijvoorbeeld een aantekening maken in je mobiel. Door zo’n voorraadje voorkom je dat je een half uur op je scherm zit te staren en gaat denken waar je over moet gaan bloggen. En dan kan een half uur nog kort zijn, spreek ik uit ervaring.

Tip 2: sneller bloggen door een helder format

Nu je eenmaal je onderwerp weet en weet op welke zoekwoordcombinatie je gevonden wilt worden ga je kijken hoe je het artikel wilt opbouwen. Je kunt hier ook werk besparen door eenvoudig een format aan te houden. Zoals je ziet werk ik in dit artikel heel doelgericht met een titel en inleiding en met bijvoorbeeld Stap 1 t/m 5. Op deze manier heb ik een houvast. Dit geeft mijzelf structuur met het schrijven. Ik gebruik dit format vaker. Op die manier hoef ik minder na te denken en het wiel uit te vinden. Want, je raadt het al, dat kost weer extra tijd.

Tip 3: sneller bloggen in WordPress

Nu kun je beginnen met schrijven. Eerst de titel en de kopjes. Ik begin mijn artikelen vaak in Word. Simpelweg omdat er spellingscontrole op zit. Als ik klaar ben schrijven en de spellingscontrole plak ik de tekst in een nieuw bericht van WordPress. Ik voeg vaak minimaal nog één interne link toe, één externe link en één bijpassende rechtenvrije afbeelding toe. Dan loop ik nog even na of de zinnen wel goed lopen. Hardop uitspreken helpt heel goed. Je valt dan vanzelf over de slechte zinnen. Ik laat er nog een SEO-plugin naar kijken en dan ben ik klaar. Spellingsfoutjes daar ben ik minder strak in. Ik ga wat meer voor snel dan voor 100% correcte spelling.

Tip 4: Laat je niet afleiden

Ik heb het nog niet gehad over een juiste mindset. Maar dit is wel enorm belangrijk. Even op je mobiel kijken is erg verleidelijk. Even nog een mailtje tussendoor beantwoorden. Maar, als je snel wilt bloggen, doe het niet. Het kost je zoveel tijd. Lees: extra tijd. Dus zorg ervoor dat je bijna zo goed als in quarantaine zit. Je zult merken dat je snel in een flow komt.

Tip 5: sneller bloggen door een miniversie te maken

Heb je een keer een heel groot artikel geschreven? Van zo’n 2.000 woorden of zelfs meer? Maak er dan ook een miniversie van voor ‘snackers’. Niet iedereen wil zo’n groot artikel doorworstelen. En jij hebt er zo snel een artikel bij. Als je dat doet, zorg er dan voor dat je dingen net even anders verwoord. Anders ben je een copycat van je eigen teksten en dat is voor lezers die toevallig beide artikelen lezen niet fijn. Google zal het mogelijk zien als dubbele content. In feite ben je dan daardoor concurrent van je zelf.

Met mijn eigen handleiding heb ik nu dit artikel in 1 uur en 11 minuten gerealiseerd. Voor mij een hele mooie vooruitgang. Ik hoop dat dit artikel jou ook helpt om inzicht te krijgen in het sneller leren bloggen. Hulp nodig? Of wil je een website met content die websitebezoekers aantrekt? Neem gerust contact op.

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht,

Susanne Roerdink, zzp’er bij 011Online.

Tekstschrijver die graag boompjes laat planten.

Blogartikelen op de mail over inspirerend ondernemen!
Alleen wanneer er nieuws van 011Online is over inspirerend ondernemen!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.