Aan het begin van dit jaar was ik bij een netwerkborrel in een prachtig pand in Enschede.  Een oerlijke website, daar ging het over. Het lelijke eendje onder de websites. Voor designers in hart en nieren die de trends voor mooie websites volgen vermoedelijk een doorn in het oog.

De ondernemers waren druk in gesprek ‘Die website dat kan toch niet?’ Inconsistent qua beeld en tekst en zelf qua identiteit. Het klopt allemaal. Zelfs voor een leek is het duidelijk te zien. Maar eenmaal zelf in gesprek met de desbetreffende ondernemer kom ik erachter dat de ondernemer superblij is met de website! De ondernemer vindt de site geweldig! Misschien een lelijk eendje, maar daaronder zit toch echt een prachtige zwaan!

Mooie websites

Wat maakt een lelijke site zo geweldig?

Het hoeft natuurlijk niet, dat een lelijke site toch zo gewaardeerd is. En normaal gaan we graag voor een mooie website. Het is ook niet mijn stijl om voor een lelijke inconsistente website te gaan. De website is inderdaad oerlelijk (sorry maar waar) en ja ook inconsistent … klopt allemaal. Maar ik snap 100% de uforie over deze website. Deze website is namelijk de SEO droom van menig ondernemer. Met andere woorden: ze scoren goed in Google met veel verschillende artikelen.

Hoe ze dat doen?

Iedereen schrijft een x aantal artikelen per maand voor de website. Met hulp van een marketingbureau maken ze daarmee de ultieme SEO content. Het is wel een kwestie van volhouden want ook de concurrent maakt steeds meer content. Maar juist door de consequente aanpak en de kennis van het marketingbureau komen ze tot een zeer succesvol resultaat.

Is een mooie website dan niet belangrijk?

Ten eerste het één hoeft het andere natuurlijk niet uit te sluiten. En als je in een bepaalde branche zit wil je bezoekers ook een prettige beleving meegeven. Maar uiteindelijk is mooi voor de effectiviteit van je website, qua leads, dus vaak minder belangrijk dan gedacht. Wel is een goede gebruiksvriendelijkheid belangrijk voor de effectiviteit van je website. En een goede gebruiksvriendelijkheid, zoals bijvoorbeeld het gebruik van kopjes in teksten is vaak mooier en meteen ook effectiever.

Als webdesigner zou ik aanraden om vooraf goed te bepalen wat het doel is van jouw website en hoeveel je voor welk doel over hebt. Zowel je website laten scoren in Google als het stellen van hoge designeisen kosten tijd en geld.

Is er nog meer belangrijk bij een website?

mooie website duurzaam

Er zijn inderdaad meer manieren om naar een website te kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de duurzaamheid van jouw website? Anno 2017 zijn er steeds meer ondernemers die ook aandacht hebben voor duurzaamheid. Een makkelijke manier om te starten met online verduurzamen is door te kiezen voor een groene provider  en een groene webdesigner. Zoals ik bijvoorbeeld;-) Als je start als ondernemer is het makkelijk om meteen voor groene leveranciers te kiezen. Als je duurzaamheid wel belangrijk vindt. Want verhuizen van provider kan bijvoorbeeld van invloed zijn op je positie in Google. En als je daar hard aan werkt is het wel zuur als jouw positie ineens niet zo goed is.

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht en met groene groet,

Susanne Roerdink, zzp’er 053Online

Realiseert Unieke Groene Websites

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.