Tip1 Laat testimonials zien

Zelf realiseer ik duurzame websites. Ik noem ze Unieke Groene Websites. Het is namelijk mijn missie dat we samen online gaan verduurzamen. Duurzame websites zijn in mijn ogen ook betrouwbare websites. Daarom deel ik hier graag deze tips om je website betrouwbaarder te maken. Betrouwbaarheid straal je op je website uit door dingen te laten zien. Als ik bijvoorbeeld wil zeggen dat ik de klant help te kijken vanuit de Duurzame websiteogen van zijn websitebezoeker, dan moet ik dat kunnen aantonen. Een testimonial is daar een krachtig middel voor.

Vragen om recensies, aanbevelingen en testimonials is niet raar. Het is meteen een kans om feedback te krijgen. Er zijn zelfs complete scripts voor ijzersterke testiomonials die nog doeltreffender zijn. Succesvol online copywriter Aartjan van Erkel geeft daarvoor een aantal zeer praktische tips in zijn boek  ‘Maak ze gek!‘. Ik las onlangs dit boek en ik ben er erg enthousiast over! Dit zijn tips die ik binnenkort ook ga toepassen.

Als je trouwens denkt dat alleen maar vijfsterren reviews het beste zijn, heb je het mis. Uit een studie van Stefan Bernritter, universitair docent bij de afdeling Persuasieve Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, en zijn collega’s blijkt dat een gemiddelde beoordeling van 4,2 tot en met 4,5 sterren voor de meeste sales zorgt.

Tip2  Laat je duurzame samenwerking zien

Bij elke Unieke Groene Website die ik realiseer laat ik twee boompjes planten door Trees for All. Door het gebruik van het logo van Trees for All straal ik ook betrouwbaarheid uit. Trees for All is een betrouwbare organisatie. En zo wordt mijn organisatie ook geassocieerd met Trees for All. Deze zichtbare samenwerking met een duurzame organisatie maakt mijn website ook meteen duurzamer.

Duurzame websites

Tip3 Betrouwbaar: Lever het bewijs dat jouw website duurzaam is

Bedenk zelf hoe je kunt bewijzen dat jouw website duurzaam is. Ik vind bijvoorbeeld ‘groen zijn’ belangrijk en zeg bijvoorbeeld dat de website van 053online groen gehost is. Om te laten zien dat dit echt zo is, gebruik ik de afbeeldingscode van de Greenwebfoundation. Als mijn afbeelding ineens ‘grijs’ is betekend dit dat mijn provider niet meer groen is. Wees niet te snel met een websiteverhuizing, alleen hierom. Mijn provider stond tijdelijk op grijs doordat ze zich nog niet aangemeld hadden bij de Greenwebfoundation. Blijkbaar is dit een nieuwe procedure. Bovendien is het wel zo duurzaam om leveranciers de kans te geven om te vergroenen.

This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org

Tip 4 Duurzame websites zijn menselijk

Je hoeft niet perse jouw lievelingskleur te vermelden, maar je kunt bijvoorbeeld (vooral voor zzp’ers van belang) wel iets zeggen over jouw intrinsieke motivatie. Geef in ieder geval iets om de websitebezoeker iets menselijkheid, iets eigens, spontaans te laten ervaren. Een les die ik pas nog leerde: vraag vooraf aan anderen of het gepast is;-) Het gaat wel om je business, niet om je eigen gezellige vriendenclub. Wil je eigenlijk toch wat meer afstand? Je kunt je bedrijf ook wat menselijker maken  door met je dienst of product in te spelen op universele emoties. Op een manier zoals Roosvicee dat bijvoorbeeld doet in haar commercials.

duurzame websites

Tip5 Zorg voor een website die het doet

Het is geheel afhankelijk van je website communicatiedoelen  hoe actueel jouw website moet zijn. Maar je kunt wel op jouw Twentse klompen of sneakers aanvoelen dat achterhaalde informatie, defecte links en haperende contactformulieren niet bijdragen aan vertrouwen. De bezoeker kan er dan niet op bouwen dat hij of zij de juiste informatie krijgt en of een mail overkomt. Dit draagt natuurlijk niet bij aan een postief resultaat. Vind je het lastig om je website bij te houden? Las het beheer  standaard in je agenda of besteed het uit, als de betrouwbaarheid van je website belangrijk voor je is. Want je wilt toch het beste voor jouw klant. Zelf heb ik daarom bij de Unieke Groene Website het appeltje-eitje beheer: een handleiding op maat, mailservice tot je het helemaal zelf kunt en de mogelijkheid om het beheer uit te besteden. Bovendien kijk ik vooraf naar de wensen. Zo kan de klant soms beter voor meer ’tijdloze’ content kiezen.  Samen werken we zo aan  betrouwbare duurzame websites!

Stiekem tip 6 Duurzame websites zijn veilig

Heb jij al een slotje op je website? Voor een hobbyclub is dit slotje nog niet zo belangrijk.  Als je tenminste geen inlogsysteem voor leden hebt. Maar voor een business website waarmee je betrouwbaarheid wil uitstralen wel. Je wilt dat klanten zich veilig voelen. Voor websites met betalingsverkeer is het echt een must. Laat je goed informeren als je een slotje wilt, want er zijn verschillende soorten beveiligingscertificaten.

Duurzame websites

Bedankt voor je interesse in betrouwbare duurzame websites! Ik hoop dat ik je hiermee inspireer om jouw website te verduurzamen. Overweeg je te beginnen aan je eerste website?  Lees dan eens het artikel over website voor starters.

15 gratis tips voor een duurzame website!

Wil je een nog completer beeld over de duurzame website? Registreer je dan gratis en ontvang de pdf met 15 gratis tips voor een duurzame website!

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht en met groene groet,

Susanne Roerdink, zzp’er 053Online

Realiseert Unieke Groene Websites

    Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
    Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
    Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.