Mijn derde week als ondernemer heb ik alweer achter de rug. Een week waarin ik mezelf in het diepe heb gegooid. Als kersverse zelfstandige zal ik er toch echt aan moeten geloven, netwerken. Een echte aanrader!

Mijn eerste Business Event.

Met frisse moed en een gezonde spanning stapte ik van mijn fiets. Hup, naar binnen bij het Holland Casino. Op weg naar mijn eerste event voor ondernemers. Het Ladies Business Event in Enschede. Ongelofelijk! Ik had nooit gedacht dat netwerken niet alleen doodeng maar ook ontzettend leuk is! Ik heb veel interessante ondernemende mensen ontmoet. Met een stapel visitekaartjes rijker en een paar fantastische tips voor een goede pitch kwam ik kwart voor elf thuis. Vol met adrenaline vlieg ik de rest van de week door!

Nu jij…

Hoe kun jij je als startende ondernemer voorbereiden? Of heb je al ervaring? Benieuwd naar mijn eerste ervaring? En naar de drie tips die ik mezelf zou geven als ik ‘opnieuw voor de eerste keer’ naar een event zou gaan? Lees dan rustig verder.

Tip 1 Doe je huiswerk.

Gebruik bijvoorbeeld je vriend Google om tips van experts en ervaringsdeskundigen te vinden. Zo heb ik mezelf voorbereid aan de hand van lijstjes van drie verschillende sites. Het gaf mij echt duidelijke handvatten.

Pak eruit wat voor jou werkt. Maar wees je wel bewust van je comfortzone. Heb je bijvoorbeeld de neiging om aan een bekende te gaan kleven? Ga dan juist alleen! Het heeft mij echt geholpen. Een volgende keer ga ik absoluut weer alleen.

Tip 2 Houd een plekje vrij.

Plan wat ruimte in na het event om te beginnen met het netwerken. Ja dat lees je goed, beginnen. Want met je verzameling visitekaartjes op zak begint het pas! Zelf had ik de agenda al behoorlijk volgepropt. Toen we thuis onverwachts een zoektocht naar onze avontuurlijke kat Messi erbij kregen stond de planning behoorlijk onder hoogspanning. Niet echt ideaal.

netwerkevent messi

Foto: Tijs de Groot, Messi op de bank.

Tip 3 Help een ander.

Dit vind ik de mooiste tip. Een geweldige tip die ik tijdens het netwerkevent kreeg van een bijzonder inspirerende stemcoach met een enorme berg ervaring,  Debby Mureau. Ze vertelde dat ze in de loop van de jaren niet meer zozeer spreekt over wat ze allemaal kan en gedaan heeft. Maar vooral over hoe ze een ander kan helpen. Dit is natuurlijk een proces. Maar ik wil de reis graag maken!

Is je beeld al compleet?

Wat zijn jouw ervaringen, heb je vragen of tips voor het bezoeken van een Business Event? Inmiddels (december 2017) heb ik er al een behoorlijk aantal netwerkevents op zitten. En daarom durf ik wel weer een nieuwe tip bij te zetten: stop er niet mee. Want hoe leuk ik online communicatie ook vind, offline is en blijft net zo goed belangrijk.

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht en met groene groet,

Susanne Roerdink, zzp’er 053Online

Realiseert Unieke Groene Websites

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.