Wat moet je doen om als zzp’er te starten met je diensten? Ik wil zzp’ers, instellingen en andere organisaties met mooie idealen helpen communicatiewensen te vervullen. Maar jij wil misschien wel iets heel anders. Er zijn wel veel dingen die iedereen die voor zichzelf begint moet regelen. Daarom kan ik je wel vertellen wat ik gedaan heb.

Ondernomen acties als zzp’er

Mijn eerste twee weken als zzp’er zitten er namelijk alweer op. En ik heb ontzettend zin in de tijd die nog volgt in het ondernemerschap. Er zijn veel zaken die ik moet regelen. Maar er is ook al veel gebeurd. Ik heb online aan mijn netwerk via Facebook en nu via LinkedIn bekend gemaakt dat ik voor mijzelf ben begonnen. Officieel ben ik via de Kamer van Koophandel op16 februari 2016 begonnen. Mooie dag toch? De zakelijke rekening bij de ASN bank is aangevraagd. Ik heb de website gerealiseerd, visitekaartjes gemaakt & besteld met een compensatie boompje. Misschien een truttige ‘milieutic’ maar het maakt mij blij. Ben je ook iemand met hart voor groen ondernemen? Misschien is dan een duurzame website iets voor jou, of wil je een eerste groene stap als ondernemer gaan zetten.

Niet vergeten

Ik heb alles ook netjes bijgehouden in mijn urenregistratie. En de opzet voor mijn marktonderzoek is af. Want, die klantenkring komt natuurlijk niet vanzelf. Daarvoor wil ik ook veel leren over netwerken. En ik wil dit ook gaan toepassen in de praktijk. Want uiteindelijk gaat het om de praktijk. Dus, alle tips zijn welkom! Misschien kan ik daar ook weer andere zzp’ers blij mee maken.

Al een tijdje bezig en even een boost nodig om gemotiveerd te blijven? Lees dan dit artikel over motivatiegebrek .

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht en met groene groet,

Susanne Roerdink, zzp’er 053Online

Realiseert Unieke Groene Websites

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.