Website voor je eenmanszaak

Ik weet nog goed dat het een spoedje was, de website voor mijn eenmanszaak. In februari 2016 plaatste ik een berichtje op Facebook. De eerste online ruchtbaarheid aan mijn start als ondernemer. Natuurlijk moest ik nog veel doen. Maar de website was ‘aan de voorkant’ snel af. Dat deed ik natuurlijk niet in één dag. Maar het is ook niet zo dat ik er een maand over deed. En ik stopte er ook niet alles in wat ik wist. Dat hoeft ook niet. Hoofdzaak is dat de basis op orde is. Wil je ook een website voor je eenmanszaak? Lees dan hier aan welke basisvoorwaarden een website moet voldoen.

Snel je website online?

Mijn doel van februari 2016 was om snel online te zijn. De enige voorwaarde die ik stelde was een professionele uitstraling. Is dit iets wat je zelf ook zoekt? Dan kan ik de volgende tips geven:

  1. zorg voor professionele foto’s
  2. zorg voor een goed logo
  3. kies met een webdesigner een template (WordPress is een echte aanrader) dat aansluit bij je (toekomstige) websitedoelen
  4. Probeer niet alles zelf te doen
  5. Wacht niet tot de banaan overrijp is. Gaan met die banaan!

Weet je precies wat je wilt?

Gaandeweg kun je erachter komen dat je website niet meer voldoet. Ondernemen is een proces. Maar het kost je natuurlijk wel extra tijd en geld. Zelf ben ik ook vrij snel van template gewisseld. Juist doordat ik het zelf verkeerd heb gedaan weet ik nu juist heel goed hoe ik een ondernemer kan helpen om de basis meteen goed op te zetten. Voor mij is het belangrijk dat de website uiteindelijk SEO (Google vriendelijk) geoptimaliseerd is. En dat ging niet lukken met het oude template. Dus tip 6: accepteer dat de website van je eenmanszaak veranderd of zelfs vernieuwd moet worden. Of denk van te voren goed na over je websitedoelen.

Wil je weten wat een website kost? Lees dan dit artikel over een betaalbare WordPress website.

Meer informatie over webdesign van 053Online

Je eigen sausje

Maatwerk kan prima bij een website. Het is alleen weer een stuk duurder. Dus kijk goed naar wat belangrijk is. Tegenwoordig zijn er zoveel (gratis) templates. Er zit vast wel iets bij dat aansluit bij je wensen. Alleen als je goed weet wat je wilt kom je wel sneller bij een betaald template uit. Personaliseren is goed. Klanten proeven daardoor dat het jouw sausje is. Maar het wordt al snel een rommeltje. Gebruik je WordPress? Zorg dan voor een zogenaamd child-theme. Dan blijven je veranderingen in de code na WordPress updates ook intact. Samengevat, tip 7, in bijna alle gevallen is het als zzp’er niet nodig om een template speciaal op maat te laten maken. Maar personaliseren is wel belangrijk.

Ik wil natuurlijk graag een website voor je eenmanszaak maken. Wil je toch liever zelf aan de slag? Vraag dan feedback aan de juiste mensen om je heen. En kijk eens naar voorbeelden en tips op het internet. Ook zijn er leerzame Facebookgroepen waar je vragen kunt stellen over bijvoorbeeld WordPress.

Aangepast op: 24 november 2016

053Online Susanne Roerdink

Tot het volgende bericht en met groene groet,

Susanne Roerdink, zzp’er 053Online

Realiseert Unieke Groene Websites

Inspiratie op de mail over leuker ondernemen!
Elke maand een interview met een inspirerende duurzame, sociale of gewoon (ontzettend) leuke ondernemer!
Door op de knop te drukken ga je ermee akkoord, dat ik met zorg jouw gegevens verwerk. Vind je de 011Online mail toch niet leuk? Uitschrijven is simpel.